Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia je šialená krajina

.martin Hanus .názory

Áno, šialená - aspoň čo sa týka vzťahu k deťom. Ale vlastne čím iným merať civilizovanosť krajiny než jej vzťahom k deťom, tým narodeným aj nenarodeným?

Príbeh slovenskej matky Ivany Boórovej, ktorej britskí sociálni pracovníci doslova uniesli dvoch synov, Samka a Martina, donútili ju rozbiť vlastné manželstvo a jej rodinu zruinovali psychicky aj finančne, je neuveriteľný. Ivana má v Británii licenciu na starostlivosť o cudzie deti, dokonca si môže otvoriť škôlku, ale už dva roky sa nemôže starať o svoje maloleté deti (viac v pôsobivom dokumente TV JOJ), ktoré majú natrvalo skončiť u adoptívnych rodičov. Aj keby Ivana napokon zvíťazila nad kafkovskou mašinériou, bez trvalejších citových následkoch na deťoch to neostane. Čo je horšie, podľa všetkého nejde o jednotlivý exces, teda o tragické, no predsa len náhodné nedopatrenie, ale o taký systém „starostlivosti o deti“, ktorý komentátor denníka The Daily Telegraph Christopher Booker označuje za šokujúci a bezohľadný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite