Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Efemko a jeho mýtus

.juraj Kušnierik .názory

Voľby nového generálneho riaditeľa RTVS znovu otvorili pravidelnú diskusiu o Rádiu FM, teda o tom, či ho zrušiť "preformátovať" alebo nechať tak.

Juraj Kušnierik

Úplne na začiatok priznanie o určitom konflikte záujmov: v Rádiu_FM mám vlastný autorský program Slová_FM. Napriek tomu mi nedá a pár slov o Efemku musím napísať.
V prvom rade ma zaráža, že horúci kandidát na generálneho riaditeľa RTVS, ten, ktorý ho chce "formátovať", označuje toto rádio v oficiálnom dokumente ako "Rádio Rock FM". Možno ide iba o "preklep" - v tom prípade to však hovorí niečo o (ne)dôslednosti tohto kandidáta. Skôr si myslím, že Václav Mika nie celkom vie, o čom hovorí a keď konštatuje, že "rádio sa stále hľadá", nevychádza z úplne reálnych a aktuálnych informácií. V tom prípade zostáva len dúfať, že ak sa stane generálnym riaditeľom, rýchlo sa so situáciou oboznámi a bude robiť len kvalifikované rozhodnutia.
Po jeho slovách prišla reakcia fanúšikov Rádia FM, ktorá pripomínala vlnu, čo sa vzopäla krátko po tom, ako o zrušení Efemka zauvažoval Daniel Krajcer. V blogosfére sa objavilo viacero textov, ktoré rádio bránili a minimálne jeden, ktorý argumenty "obrancov" vyvracal. Autorom tohto kritického textu je Miro Šifra a podľa mňa stojí za prečítanie, nakoľko autor zjavne rozumie tomu, o čom píše a jeho argumenty sú zdôvodnené a zaujímavé. Najzaujímavejší text na obranu Efemka vyšiel v Hospodárskych novinách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite