Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ktoré povolania nás robia šťastnými?

.eva Čobejová .názory

Ak ešte stále neviete, čím chcete byť, alebo to nevie vaše dieťa, skúste sa inšpirovať rebríčkom, ktorý vytvoril americký časopis Forbes. Budete možno trochu prekvapení, ktoré povolania považujú odborníci za najšťastnejšie.

Eva Čobejová

Experti skúmali, ktoré povolania sú pre život človeka najšťastnejšie a ich výskum zverejnil americký časopis Forbes ako aj The Christian Science Monitor. Na prvých priečkach sú tie povolania, ktoré sú založené na silnej sociálnej interakcii, teda tie, v ktorých ľudia zväčša pomáhajú druhým ľuďom, alebo s nimi utvárajú úzke vzťahy, prežívajú s nimi ich žiale, ale aj radosti.
Rebríček vedie povolanie duchovného, teda kňazi, farári, kazatelia, pastori  sú úplne najšťastnejší zo všetkých, čo sa týka práce, a sú najviac so svojím povolaním spokojní.
Na druhom mieste sú – pozor, opäť prekvapenie – hasiči, teda tí, čo nasadzujú svoje životy, aby pomohli iných. Až 80 percent hasičov je so svojou prácou veľmi spokojných.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite