Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Politická bublina menom Lucia

.jaroslav Daniška .názory

SDKÚ má novú hymnu. Je to pesnička od Beatles Lucy in the Sky with Diamonds.

SDKÚ zažíva zaujímavý moment. Zdá sa, ako keby takmer nikto nechcel byť jej predsedom a takmer každý chcel byť podpredsedom. Predsedníčkou strany sa tak stane Lucia Žitňanská. Bez súťaže. Až nápadne sa to podobá na situáciu KDH, keď sa v roku 2010 predsedom stal Ján Figeľ.

Podobne ako Figeľ, aj Žitňanská je iba bublina. Nádej, ktorá praskne rovnako, ako „charizma doktora Sovu“ u nášho prvého komisára. Straníkov to na chvíľu zomkne. Ale potom už budú pribúdať iba pochybnosti.

Oplatí sa, keď budete pani poslankyňu Žitňanskú v najbližšom období sledovať čo najlepšie. Dá sa totiž predpokladať, že budúca predsedníčka prejde radom školení a kadejakých tréningov a bude zaujímavé sledovať, ako a či vôbec sa dokáže zmeniť.

Ak sa jej aj zmena z technokratky na političku podarí a ľudia počas jej vystúpení prestanú vyrušovať, či dokonca si niečo budú aj pamätať, bude to úspech. Niečo dôležité však žiadny zaplatený školiteľ zmeniť nemôže.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite