Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zrod novej SDKÚ

.jaroslav Daniška .názory

V noci zo soboty na nedeľu 11. marca sa narodí nová SDKÚ. Aká bude?

Slovenská pravica je posledné dva roky v nevídanom pohybe. Pred rokom a pol sa udiali prvé veľké zmeny, tie dnešné na ne nadväzujú a všetko nasvedčuje tomu, že po voľbách bude vývoj ďalej pokračovať.

KDH sa uplo na svojho predsedu. Pred pár mesiacmi to síce začali mnohí kádeháci ľutovať, Figeľ strácal autoritu a nemal ani len väčšinu na vlastnom predsedníctve, iní krútili hlavou, ako sa muž, ktorý celé roky zarábal státisíce korún mesačne, nedokázal zbaviť jedného bytu, ale to všetko je dnes už zabudnuté.
Hnutie sa vzdalo svojho konzervativizmu, euroskepsy, civilizačných tém aj národnej línie, ale akoby to nikomu nevadilo. A tak KDH druhý krát vstupuje do tej istej rieky.

Pred dvomi rokmi sa tiež ukázalo, že pravicové spektrum bolo príliš úzke. Prišla kométa menom Sulík a jeho strana dokázala pozberať nielen protestné hlasy v Brezne a Považskej Bystrici, ale aj mestských voličov, ktorí boli liberálnejší, ako SDKÚ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite