Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

dEUS treba vidieť (a počuť)

.peter Bálik .názory

Minulý rok na Pohode som ich zmeškal, no tentoraz si ich nenechám ujsť. Jednoducho nemôžem.

Peter Bálik

Ten kto má rád alternatívu a rokenrol, ktorý zadrie do hĺbky kosti a osloví dušu, by v pondelok, 5. marca, nemal chýbať v bratislavskom MMC. Všetci kamaráti, ktorí ich videli na Pohode, boli z ich koncertu nadšení, no myslím, že v klube pre tisíc ľudí môže byť ich vystúpenie ešte intenzívnejšie. dEUS, vedení spevákom a skladateľom Tomom Barmanon sú vo forme – dôkazom toho je ich nedávny album Keep You Close, ktorý je výborný.
dEUS vznikli začiatkom deväťdesiatych rokov v belgických Antverpách, z čoho vyplýva, že sa špina a zároveň krása prístavného mesta dostala aj do ich hudby. Obsadenie kapely sa za rokmi menilo, no hlavná postava, spevák a skladateľ Tom Barman, zostáva. dEUS je jeho dieťa. História si túto kapelu bude pamätať ako vôbec prvú belgickú skupinu, ktorá podpísala zmluvu s medzinárodným vydavateľstvo Island, ktoré malo vždy čuch na zaujímavé talenty.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite