Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Internetové voľby .týždňa: 1. SaS, 2. SDKÚ, 3. KDH

.martin Hanus .názory

Výsledky našich internetových volieb, v ktorých volilo 2157 čitateľov, sú z hľadiska poradia na prvých troch priečkach rovnaké ako pred voľbami v júni 2010. Najväčším prekvapením je veľmi slušný zisk SDKÚ, ktorá sa prepadáva v celoštátnych prieskumoch, no čitatelia .týždňa stoja stále pri nej.

Voľby sa konali na našom webe včera od 7.00 do 22.00. Ak by sa vás z ich výsledkov náhodou zmocnil radostný ošiaľ, len pripomíname, že ide o najmenej reprezentatívny slovenský prieskum pred voľbami. Počet účastníkov je síce dvojnásobný oproti prieskumom profesionálnych agentúr, ale ich vzorka je úplne nereprezentatívna. Výsledky teda vôbec neposkytujú obraz o Slovensku, ale len a len o vás, našich ctených internetových čitateľoch.

Takže výsledky včerajších volieb:  

1.    SaS získala 29,8 percenta hlasov (642 hlasov)
2.    SDKÚ-DS 26,7 (576)
3.    KDH 12,8 (277)
4.    OĽaNO 10,8 (234)
........................................................
5.    Most 3,8 (83)
6.    Smer 2 (45)
        
Asi 10 percent účastníkov nášho prieskumu nevie, koho bude voliť, respektíve nepôjde voliť, zvyšok tvoria voliči malých strán. Hnutie 99 percent získalo u nás len 6 hlasov, Nora Mojsejová 13 hlasov (teda necelých 0,6 percenta), týmto oceňujeme, že nášmu prieskumu sa vyhli recesisti, ktorí by skreslili rozloženie hlasov.

Zaujímavé je porovnanie s facebookovými voľbami, ktoré sme robili koncom mája 2010, pred poslednými parlamentnými voľbami. Vtedy bola účasť takmer rovnaká (2121 voličov), SaS mala 37,5 percenta, SDKÚ 29,8, KDH 11,9 a Most 11,2. Podpora SDKÚ a KDH sa odvtedy takmer nezmenila (mierny pokles SDKÚ, veľmi mierny nárast KDH), SaS stratila takmer 8 percent a Most vytlačil Igor Matovič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite