Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zbohom, Whitney

.peter Bálik .názory

Najprv Amy Winehouse, potom Etta James a teraz Whitney Houston. Akoby sa smrtka v posledných mesiacoch zamerala na speváčky.

Peter Bálik

Príčina smrti niekoľkonásobnej držiteľky Grammy nebola v nedeľu známa, ale dá sa predpokladať, že za odchodom divy popmusic treba hľadať jej život na naklonenej ploche.
Whitney Houston bola jednou z najvýraznejších speváčok druhej polovice osemdesiatych rokov. Čo do vokálnych možností bola asi aj najlepšou. Pochádzala z hudobníckej rodiny, jej mama Cissy Houston je dodnes uznávanou gospelovou speváčkou, jej krstnou mamou je Aretha Franklin a do rodiny Houstonovcov patrí aj speváčka Dionne Warwick.
Prvé hudobné krôčky si odkrútila v gospelovom zbore v rodisku New Jersey a neskôr vypomáhala so spevom mame počas gospelových vystúpení po kluboch. V pätnástich naspievala vokály do singlu speváčky Chaka Khan I am Every Woman, ktorý neskôr prespievala aj na multiplatinový soundtrack k filmu The Bodyguard. Keď vystupovala s matkinou gospelovou šou v New Yorku, všimli si ju ľudia z vydavateľsvta Arista a ihneď jej ponúkli zmluvu. Tú podpísala v roku 1983, ale debutový album jej vyšiel až o dva roky neskôr, pretože Arista si na svojej novej hviezde dala veľmi záležať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite