Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gorila Gašparovič

.marek Vagovič .názory

Prezidenta síce korupčný spis priamo nespomína, celý život sa však správa tak, akoby bol neoddeliteľnou súčasťou systému Gorila. Tentoraz však zašiel Ivan Gašparovič priďaleko.

Marek Vagovič

V utorok večer poskytol prezident “exkluzívny” rozhovor televízii TA3. So žoviálnym moderátorom sa bavili hlavne o kauze Gorila, nezabudli však ani na tému generálny prokurátor. Najskôr si Gašparovič zamoralizoval, keď povedal, že rozumie požiadavkám organizátorov protestu Gorila. “Áno sú tu osoby, ktoré sú z určitého pohľadu zainteresované do tejto veľkej kauzy. A občan má pravdu, že takýto politik by naďalej nemal viesť jeho život v štáte.” Podľa neho treba hovoriť ľuďom pravdu, aby sa vedeli zorientovať, komu môžu veriť.

.v zákopoch s Mečiarom

Tak si teda poďme povedať pravdu, kto je Ivan Gašparovič a akú má zásluhu na fungovaní systému Gorila. Pre ilustráciu stačia dva príklady: bol to aj Ivan Gašparovič, kto spolu s Vladimírom Mečiarom umožnil brutálne rozkradnutie štátneho majetku v polovici 90. rokov. V tom čase bol predsedom parlamentu a funkcionárom HZDS, takže sa nemôže tváriť, že s divokou privatizáciou nemá nič spoločné. Práve “poctiví podnikatelia – mečiarovci” nastavili korupčný systém Gorila, ktorý pravica postupne zdokonalila. Na rozdiel od Mečiara už nekradla priamo, ale cez zinscenované tendre, ktoré mali budiť dojem férovej súťaže.

.o mafii v športe

Príklad číslo dva: Ivan Gašparovič je známy fanúšik športu, hlavne futbalu a hokeja. Niekedy sa zdá, že nerozumie ničomu inému, ale to nie je v tejto chvíli podstatné. Dôležité je, že pre túto svoju vášeň dokáže prižmúriť oči aj nad tým, že jeho obľúbenú zábavku môže pokojne financovať aj mafia. V septembri 2006 sme s ním totiž spolu s Tónom Molnárom urobili rozhovor, ktorý zrejme v Gašparovičovej biografii nenájdete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite