Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvláštny farár

.martin Droppa .názory

Na začiatku bol dobre mienený zámer napísať reportáž o ľuďoch z občianskeho združenia Dobrý pastier a o útulku pre ľudí bez striech nad hlavou, ktorý združenie prevádzkuje v Kláštore pod Znievom. Na konci je rozčarovanie.

Reakcie na tento článok si môžete prečítať tu a tu
Poďme však v slede udalostí. Koncom januára som telefonoval rímskokatolíckemu farárovi Vladimírovi Maslákovi, ktorý sa o komunitu v útulku Provital v Kláštore pod Znievom od septembra 2008 organizačne a duchovne stará. Predstavil som sa, vysvetlil zámer navštíviť útulok a napísať reportáž o ľuďoch v ňom. „Netúžim po svetskej sláve, moje činy bude posudzovať Boh,“ povedal do telefónu farár Maslák, položiac otázku, na čo a komu môže byť taká reportáž osožná. Odpovedal som, že v dnešnej dobe nie je žiadnou výnimkou, keď sa človek z rôznych dôvodov – vlastnou vinou alebo cudzím pričinením, ocitne bez strechy nad hlavou, bez domova, odkázaný na pomoc druhých, v tomto prípade cirkvi. A že tí, ktorí pomáhajú ľuďom v núdzi, si zaslúžia spoločenskú pozornosť. Pán farár zdôraznil, že v útulku Provital sú bezdomovci, ktorých polícia vyhnala z odstavených železničných vagónov, zo železničných staníc, že sú tam väzni prepustení z výkonov trestov, niekdajší drogovo závislí, ale aj „biele kone“ – papieroví milionári. „Dobre teda, príďte, porozprávame sa,“ navrhol na záver.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite