Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Weiss skončil, chyba!

.peter Bálik .názory

Trochu ma zaráža, akú my Slováci máme slepačiu pamäť. Ešte pred dvomi rokmi bol reprezentačný tréner vynášaný do neba, no teraz sa ho nezastane takmer nikto.

Peter Bálik

Ešte nedávno som viedol v krčme plamenné debaty s kamarátmi, či by mal Weiss zostať na trénerskej stoličke aj na ďalší kvalifikačný cyklus a s prekvapením som zistil, že som som ho pri veľkom stole obhajoval úplne sám. Každý sme sa samozrejme nahraditeľný, ale tvrdím, že jeho odchod je veľkou chybou Slovenského futbalového zväzu. Vladimír Weiss by mal pokračovať. Prečo? Dávam zopár podstatných argumentov.
Prvý. Kto ho nahradí? Kandidátov je viac, ale myslím, že Griga na funkciu nedorástol, pretože mu chýba úspech na medzinárodnom poli. Chovanec? Len to nie, tento český tréner so slovenským pôvodom manažoval v posledných rokoch Spartu, ale klubu to ovocie neprinieslo. A Vrba, šikovný tréner, ktorý pozdvihol kedysi Žilinu a neskôr z Plzne spravil európsky klub, je skôr bežcom na dlhé trate, budujúcim mužstvo postupne od tehličky k tehličke. A keďže v reprezentácii musíte mať úspech ihneď, pochybujem, že by to zvládol. Na zahraničného trénera je vždy vyvíjaný väčší tlak ako na domáceho, stačí sa pozrieť, ako dopadol Hanlon.
Druhý. Jeho odchod je zdôvodnený tým, že sa nám nepodarilo postúpiť na najbližšie Majstrovstvá Európy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite