Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lampu pred voľbami nesmú chcieť

.mario homolka .názory

Lampu pred voľbami nesmú chcieť a nesmú to už ani povedať. (Ťažký život manažera STV)

Pár vecí k Lampe. Nedá sa mlčať.
Bola to Slovenská televízia, ktorá ponúkla Lampe zmluvu pre rok 2012 od začiatku roka. S účinnosťou od 9.1.2012!
K tomuto faktu ešte pár citátov z mailov programového riaditeľa Andreja Miklánka:
„Lampa má velmi dôstojné miesto…ste super tvorcovia programu a velmi radi budeme s vami spolupracovať..Mario, znesiem vám modré z neba, aby ste ju robili tak dobre ako doteraz…
a pár faktov:
Sledovanosť Lampy prevyšuje priemer Dvojky. Po 22.00 dokonca násobne a vtedy je takmer pravidelne výkonnejšia ako Jednotka. (Toto ale skôr hovorí o zúfalej Jednotke.) 
Lampa má nadštandardne vzdelaného, urbánneho a verného diváka. (Zdroj – PMT)
Náklady na Lampu sú v prepočte na cenu jednej minúty vysielania extrémne nízke v porovnaní s inými vyrábanými publicistikami. Ide o 10, 20 násobky. A v prepočte na „cenu“ za jedného diváka by v porovnaní s inými reláciami možno išlo o zápis do Guinnessovej knihy. Lampa má vynikajúci pomer cena – výkon. 
Takže nová zmluva na rok 2012 (od januára) bola po dvoch kolách písomných pripomienok takmer dohodnutá.
Pravdou je aj to, že novoročná Lampa s arcibiskupom Bezákom sa presúvala na druhý štvrtok v roku na žiadosť programového riaditeľa STV, ktorý vraj pozabudol, že prvý štvrtok tam má event Krištálové krídlo.
Tri dni pred posunutým novoročným vysielaním bol do STV zaslaný bodový scenár.
Produkčná relácie (interná) potvrdila zabezpečenie televíznych kapacít (Štúdio, ktoré už bolo pre Lampu zabookované na 2 mesiace dopredu.) Lampa bola avizovaná v programe STV…
Všetko bolo dohodnuté na vysielanie od januára!
Deň pred vysielaním programový riaditeľ zrazu oznámil, že Výkonná a programová rada RTVS  – na návrh GR – rozhodla nevysielať Lampu až do volieb. Dôvod: je to „príliš rizikové“.
Čo sa stalo za jediný deň, keď programový riaditeľ najskôr napíše, že v zmluve už treba dohodnúť len počet špeciálov Lampy počas roka a na druhý deň (v deň, keď mala zmluva vstúpiť do účinnosti) sa RTVS rozhodne Lampu zrušiť až do volieb?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite