Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

T. Nicholson: Bubeníková sa predo mnou rozplakala

.martin Hanus .názory

Prinášame úryvok z rozsiahleho rozhovoru s novinárom Tomom Nicholsonom, ktorý vychádza v najnovšom .týždni. V prvom tohtoročnom vydaní venujeme kauze Gorila 14-strán.

.presuňme sa teraz do roku 2009. Dostal si spis, oslovuješ aktérov a vidíš ich bezprostrednú reakciu. Skús to opísať.
Haščák bol rozrušený. Vravel, že nech nenaletím na takýto falzifikát. Hovoril mi, že je to zmes odpočutých telefonátov a výmyslov, čo je podľa mňa nedôveryhodné. Človek ako on by predsa do telefónu nič podstatné nepovedal. Neskôr mi zavolal Zoltán Varga, ktorý sa mi vyhrážal, že ak to napíšem, môžem rátať s tým, že on to nenechá len tak.

.s Bubeníkovou si hovoril?
Áno, stretol som sa s ňou v jednej reštaurácii, pričom vopred nevedela, o čom bude reč. Keď som jej povedal o obsahu spisu, rozplakala sa a nechcela o tom vôbec hovoriť. Predpokladal som, že bude najslabším článkom, a to sa mi aj potvrdilo. Vargove vyhrážky a Bubeníkovej emotívnosť boli pre mňa ďalšími dôkazmi, že Gorila je autentická.

.s Dzurindom a Miklošom si hovoril?
Bol som za Dzurindom, ktorý mi s typickou intonáciou povedal: pán redaktor, dúfam, že nechcete, aby som porušil štátne tajomstvo.

.čo si sa ho pýtal?
Či je pravda, že mu boli odstúpené spravodajské informácie zo SIS-ky a či môže potvrdiť obsah spisu. Ale odmietol sa so mnou o tom baviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite