Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Máme fotografa roka!

.elena Akácsová .názory

Môj kolega Boris Németh si v piatok v SEDF prevezme ocenenie Fotograf roka 2011. Tušila som, že pracujem s dobrým fotografom, ale nevedela som, že robím s niekým, kto získa najvyššie slovenské ocenenie roka. Aj v mene kolegov gratulujem!

Elena Akácsová

Keď som niečo pred vyše rokom potrebovala ilustračné obrázky ku môjmu článku o stužkových, povedal mi náš artdirektor Robo Csere, nech zabudnem na fotobanku a rýchlo nájdem nejakú stužkovú, vybavím povolenie na fotenie a pošlem tam Borisa. Keď som uvidela, čo nafotil a čo náš artdirektor z toho vybral, takmer som sa rozplakala. Toľko krásnych dievčat, toľko zaujímavých momentov tam bolo a on nafotí všetkých ľudí bez hláv? Tak sa začala naša plodná spolupráca.
Potom sme s Borisom začali robiť rozhovory do novej lifestylovej rubriky Sedem cností a nerestí a  ja som mala možnosť pozorovať ho pri robote, ako so sebou všade vláči objektívy, stojany, špeciálne upravené blesky. Lifestyle bez vizážistu, bez produkcie, s vyťaženými osobnosťami, ktoré majú na rozhovor aj fotenie čas tak pol hodiny maximálne celú, to chce veľkú predstavivosť a schopnosť improvizovať. Cez víkend som do vianočného dvojčísla sumarizovala všetkých 49 rozhovorov a 49 fotiek, ktoré sme s Borisom urobili, a až takto pokope ma ohromilo, koľko sme toho spolu za rok urobili. Keď som sa v zápätí dozvedela, že je Fotograf roka 2011, prišlo mi to logické.
Samozrejme, Boris Németh nedostal ocenenie Fotograf roka 2011 za vyššie spomínané fotky (ale dúfam, že aj to raz príde). Porota v zložení Judita Csáderová – predsedkyňa, Aurel Hrabušický  a Michaela Bosákova ho ocenila za dva cykly fotografií: Slovakia –  I´m lovin it  a Europe.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite