Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mellove tiene v STV

.marek Vagovič .názory

Vo verejnoprávnej televízii stále straší duch Štefana Nižňanského. Spôsob, akým STV informovala o trestnom oznámení na policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka, však napriek tomu vyráža dych.

Marek Vagovič

Keď bol asi pred pol rokom prepustený mafián Karol Mello, napísal som do tlačeného vydania .týždňa veľký článok, kto všetko je za to zodpovedný. Okrem iného som kritizoval aj riaditeľa odboru na boj s organizovaným zločinom na Generálnej prokuratúre Petra Šufliarskeho, ktorý políciu včas neupozornil, kedy bude Mello prepustený z väzby.

V texte som spochybnil aj prácu Šufliarskeho kamarátov – bývalých funkcionárov Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) Ivana Ševčíka, Milana Lučanského a Jozefa Mičietu, ktorí mali kedysi na starosti aj kauzu Mello. Nemám síce dôkaz, že mu pomáhali ukrývať sa v zahraničí, ale je fakt, že polícia ho chytila až po ich odvolaní z funkcií.

Nehovoriac o tom, že samotný Lučanský priznal, že vie, kde sa nachádza Mello, ktorý medzitým znovu zmizol do zahraničia. V deň jeho prepustenia z väzby dokonca poslal súčasnému šéfovi ÚBOK Petrovi Krajíčkovi provokačnú esemesku s textom: Nepotrebujete Mella? Lučanský, Ševčík a Mičieta vzápätí vyzvali .týždeň, aby sme sa im za článok ospravedlnili.  

No keďže sme to neurobili, skúsili to inak. STV včera (utorok 15. novembra 2011) v hlavných správach informovala, že podali trestné oznámenie na policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite