Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlava 22 večne mladá

.marína Gálisová .názory

Európska únia bojuje na mnohých frontoch. Kto by si bol pomyslel, že jedným z tých frontov raz bude aj voľný pohyb informácií? Asi len ten, kto vidí, že oklieštenie jednej slobody si časom logicky vyžiada oklieštenie slobody ďalšej.

Marína Gálisová

Ak by sa realizoval návrh z dielne Európskej komisie, o ktorom informoval médiá eurokomisár pre vnútorný obchod Michel Barnier, ratingové agentúry by mohli dostať zákaz zverejňovať ratingy krajín, ktorých finančnú situáciu riešia medzinárodné programy solidarity. Inými slovami – ak má krajina finančné suchoty, a treba ich platiť zo spoločného vrecka, neslobodno informovať o stave jej financií. Pripomína to niekomu Hlavu 22?
Michelovi Barnierovi pravdepodobne nie. „Myslím, že je úplne legitímne, aby sa krajine, ktorá vyjednáva o pomoci z medzinárodného programu solidarity s Medzinárodným menovým fondom, alebo o európskej solidárnej pomoci, a tiež krajine, ktorá túto pomoc už poberá, dostalo mimoriadneho zaobchádzania,“ zaznelo z úst komisára pre vnútorný trh.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite