Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pavol Demitra a naše idoly

.jozef Majchrák .názory

Pavol Demitra bol skvelý hokejista, ktorý tejto krajine bude veľmi chýbať. K obrovskému smútku za ním oprávňujú aj tragické okolnosti jeho smrti. Napriek tomu ma pri sledovaní smútočného ošiaľu, ktorý zachvátil celú krajinu, ruší jeden veľký kontrast.

Jozef Majchrák

Ten kontrast je v tom, ako veľmi je tento celonárodný smútok prežívaný, alebo dokonca živený časťou médií. Presne tých médií, ktoré v iných prípadoch s prehľadom ignorujú smrť ľudí, ktorí pre túto krajinu trpeli, riskovali život a svoje najlepšie roky zasvätili tomu, aby sa stala lepšou. Mali iba jeden problém. Neboli slávni a žili celkom obyčajný život, zabudnutí niekde v ústraní.
Spomeňme len dva príklady ľudí , ktorí v poslednom období odišli z tohto sveta bez toho, že by to média s vážnosťou zaznamenali. V tom lepšom prípade o ich smrti napísali niekoľko riadkov, ale bez toho, aby obsiahlejšie podali ich životný príbeh a prezentovali ich ako vzory, na ktoré môžeme byť právom hrdí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite