Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za Ivom Pešákom

.peter Bálik .názory

Takmer každý z mojich kamarátov vie, kto bol Ivo Pešák. Stačilo len vysloviť jeho meno a už sme sa všetci smiali. Bol to ksicht ako vystrihnutý z Ladových ilustrácií k Švejkovi, ktorý v podstate ani nič nemusel robiť. Stačilo, aby sa postavil na pódium a o zábavu bolo postarané.

Peter Bálik

Samozrejme, nebol to ten typ múdreho alebo láskavého humoru. Bol to skôr humor mládkovský, podpásový, ale vždy stopercentne účinný. 

Každý z našej redakcie nosí v sebe nejaký pamätný koncert z trenčianskej Pohody. Mojím vždy bude vystúpenie Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu z roku 2003. Spomínam si, že som vtedy nemal  náladu, na Pohode sme hrali so Živými kvetmi prvýkrát, ale ten koncert vlastne nestál za nič. Otrávený som sa pohyboval areálom festivalu, ktorý vtedy ešte bol na starom výstavisku. Vtom začali z pódia znieť prvé tóny Mládkovej hudby. Všetko sa v tom okamihu zmenilo. 

Na festivale sa hral punk, techno, alternatíva a všetko možné, ale najväčší úspech zožal obyčajný dixieland s dokonalými mládkovskými textmi.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite