Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taká jedna konferencia

. .názory

V piatok usporiadala Generálna prokuratúra v hoteli Bôrik konferenciu o otázkach týkajúcich sa postavenia prokuratúry: s mimoriadne pôsobivým obsadením. 

Obavy zo Žitňanskej zákona vedia na prokuratúre ukryť len ťažko. Aj preto mali konferenciu na úvod v rukách (okrem zopár zahraničních hostí) zastupujúci šéf generálnej prokuratúry Ladislav Tichý (10 minútový prejav), Robert Fico (rečnil 20 minút) a Štefan Harabin (35 minút). Konferenciu inzerovali ako „odbornú“ diskusiu pred schvaľovaním „neodborného“ zákona. Odborné stanoviská naozaj padali – v spŕške politickej agitky (Fico, Harabin).
Druhá strana svoju šancu brániť sa nevyužila – Lucia Žitňanská sa ospravedlnila. Gestorke zákona, ktorý bol príčinou tohto stretnutia, ponúkli v rozpise násobne menej času ako Ficovi, Harabinovi či maďarskému námestníkovi generálneho prokurátora.   
   Pri predsedovi Smeru sa ešte dalo rozumieť, prečo mal slušnú časovú dotáciu - predstaviť vlastnú novelu zákona, ktorá bola navyše oproti vládnej novele „komplexná“ a „vyvážená“, nejde len tak za pár minút.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite