Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď sa policajt opije

.martin Droppa .názory

Mestskí policajti z Liptovského Mikuláša sa vybrali na odborné pracovné podujatie do Opavy. Náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Dalibor Šalplachta sa na uvítacej večeri opil, pod vplyvom alkoholu stratil kontrolu nad správaním a rozhodol sa prebrodiť rieku. Museli ho zachraňovať záchranári.

Banálnosť hodná krimibulváru? Smiešna príhoda „o tom, ako rúči chlap neznesie poriadne si vypiť“? Udalosť, ktorá razom zanikne vo veľtoku obrovských politických, ekonomických, spoločenských káuz? Ani jedno. Je to (zatiaľ neukončený) mikropríbeh o pokrivenosti zbabelého ľudského charakteru človeka obliekajúceho každé ráno policajnú uniformu. Príbeh tým smutnejší, lebo dobre vieme, že podobných sa na Slovensku denne odohrávajú desiatky, stovky. Teraz však nejde o poukazovanie na pretrvávajúci spoločenský neduh, ktorým je popíjanie v práci – časté a tolerované na rôznych úrovniach. Zaujímavé je iné.
Šalplachta na návrh liptvskomikulášskeho primátora Alexandra Slafkovského najskôr prijal navrhnutú rezignáciu na funkciu, ale napokon si to rozmyslel a písomne nerezignoval. Rozhodol sa, že sa funkcie náčelníka mestskej polície nevzdá. A tak ho bude začiatkom mája odvolávať mestské zastupiteľstvo. Návrh na odvolanie pôjde najskôr príslušnou komisiou zastupiteľstva, potom mestskou radou a napokon zastupiteľstvom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite