Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hvozd a Kolowrat u Očka

.juraj Kušnierik .názory

V piatok vystúpili U Očka kapely Hvozd a Kolowrat. Hvozd bol dobrý, Kolowrat výborný. Celkom príjemný večer.

Juraj Kušnierik

Keď pred pár rokmi Martin "Rahan" Zubek otvoril v blízkosti Randalu a MMC (Majestic Music Club, bývalý Babylon) klub U Očka, na križovatke Karpatskej a Šancovej ulice vzniklo rockové centrum Bratislavy, ktoré ako magnet priťahuje milovníkov tvrdej hudby z celého mesta. 
Aj v piatok, 14. januára to bolo tak. V Randale sa hral metal a punk, no a U Očka vystúpila bratislavská kapela Hvozd a po nej košický Kolowrat.
Hudba Hvozdu stojí na talente Lucie a Ivany Chuťkových. Sú autorkami piesní, zvuk klavíra (Lucia) a akordeónu (Ivana), ako aj Ivanin (a občas aj Luciin) expresívny spev dáva kapele ľahko rozpoznateľný zvuk. Basgitarista Peter Čaputa a bubeník Rišo Kamenický dievčatá - pri všetkej úcte - iba dopĺňajú. Lucia a Ivana robia zvláštne, pomerne zložito vystavané pesničky, ktorým niekedy chýbajú melodickejšie refrény, no nikdy im nechýba vtip a prirodzená "divadelnosť".

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite