Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slová, Slová, Slová_FM

.juraj Kušnierik .názory

V decembri minulého roka som sa vrátil do Rádia_FM. Veľmi sa z toho teším.

Juraj Kušnierik

Hoci som vtedy ešte nevedel, že sa raz budem živiť ako novinár, v rádiu som vlastne "novinársky" začínal. To rádio bolo kúzelné a volalo sa Ragtime, robili ho moji priatelia a jeden z nich - Maki - mi navrhol, aby som tam robil program o knihách. Myslím, že sa to volalo "Voľačo na čítanie". Potom prišiel s nápadom, aby sme s Danielom Pastirčákom robili program o kresťanstve. Volal sa - tolkienovsky - Lórien a spolu s nami v ňom účinkoval vtedy ešte mladý a dlhovlasý DJ Bebe, v súčasnosti pôsobiaci pod umeleckým menom DJ Magálová.
Lórien trval niekoľko rokov a čas strávený v štúdiu Rádia Ragtime bol výborný. Rozprávali a hrali sme, čo sme chceli, za mixom väčšinou sedel Mirko Baričič (už vtedy hral na basgitare v Polemicu), v štúdiu som sa stretával s Galagerom, Danom Balážom, Bibou, Lindou, Mirom Potočkom, Potkanom, Adriánom Rajterom, Milošom Spišákom, Robom Gregorom, s technickými géniami Kýblikom a Balú a s hudobníkmi, ktorí vtedy patrili k rozkvitajúcej bratislavskej nezávislej scéne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite