Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hedviga

.juraj Kušnierik .názory

Minulý týždeň vyšla kniha Marie Vrabcovej Hedviga. Je to dôležité, miestami deprimujúce, ale hlavne povzbudivé čítanie.

Juraj Kušnierik

V knihe Hedviga vystupujú traja hrdinovia a niekoľko antihrdinov.
Zatiaľ, čo hrdinovia sú známi, majú svoje príbehy a mená, antihrdinovia sa skrývajú, zatajujú, útočia z boku a od chrbta, občas sa ukážu a potom sa zase stiahnu. Antihrdinovia mali a stále do veľkej miery majú na svojej strane moc. Hrdinovia s touto mocou statočne bojujú. Antihrdinovia mali na začiatku príbehu všetko v rukách, dnes im to uniká pomedzi slizké prsty. Ale zatiaľ sa nevzdávajú. Hoci, poznajúc trpezlivosť, statočnosť a tvrdohlavosť tých troch hrdinov, antihrdinovia nemajú žiadnu šancu. Víťazmi sú už teraz hrdinovia, teda Hedviga Malinová - Žáková, Roman Kvasnica a Jozef Hašto.
O posledných štyroch rokoch života Hedvigy Malinovej by sa dal natočiť hollywoodsky thriler. Nechýbal by v ňom boj dobra so zlom, romantika, plaché dievča by sa každým ďalším záberom menilo na statočnú a silnú ženu, nebezpečne vyzerajúci advokát by síce zostal tvrdým bojovníkom, no diváci by v ňom objavovali aj láskavého a priateľského človeka, empatický psychiater by sa ocitol v osobnom súboji s patrónom antihrdinov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite