Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvíťazí Dzurindov pud sebazáchovy?

.martin Hanus .názory

Písačkami o generálnom prokurátorovi strýzneného čitateľa hneď úvodom upokojíme, že máme radostnú správu: ak sme ešte dva týždne dozadu označili Dobroslava Trnku za horúceho favorita tajnej voľby, dnes by sme už zaňho nestavili sto eur. Možno tak sto forintov...

Nie, jeho nádeje ešte stále neklesli na bod mrazu. Mikuláš Dzurinda však asi pochopil, že tentoraz to prepískol. A tak svoju veľkú zákulisnú hru radšej skončil. Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka SDKÚ Lucia Žitňanská dostala konečne od svojej strany - teda od Dzurindu - mandát, aby s ostatnými koaličnými stranami našla zhodu na spoločnom kandidátovi. Žitňanskej tento dosiaľ nepoznaný pôžitok treba dopriať - v posledných týždňoch bolo na nej naozaj vidieť, ako veľmi ju gniavi schizofrénia medzi lojalitou k Dzurindovi a odporom k Trnkovi. Teraz môže opäť vystupovať ako svojprávna bojovníčka za spravodlivosť, ktorá spolu s Bugárom, Figeľom a Sulíkom v piatok predstaví vcelku slušného kandidáta. A fanúšikovia SDKÚ si budú môcť zas spievať refrén "modrá je dobrá". Vyzerá to ako rozprávka so šťastným koncom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite