Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Problém s Rómami? Belgicko ho vyrieši

.jozef Majchrák .názory

Dostal som tlačovú správu od Európskej komisie. Chodia mi pravidelne a zvyčajne ich hneď zmažem. Keďže mi dnes neprišlo veľa mailov, správu som si otvoril a prečítal aj priloženú prílohu.

Jozef Majchrák

Text informoval  o konferencii týkajúcej sa detskej chudoby, ktorú organizovalo belgické predsedníctvo EÚ. Do konca som ho dočítal najmä vďaka ambicióznemu podtitulu. Hneď pod hrdým logom únie a názvom akcie sa totiž skvela hrubým písmom vysádzaná veta: Cieľom konferencie EÚ je skoncovať s detskou chudobou.

Hneď mi napadli naši Rómovia, presnejšie polonahé a často aj sfetované rómske deťúrence v osadách na východe krajiny. Keďže na túto tému som už absolvoval niekoľko seminárov, kde jediným cieľom a výsledkom bolo pokecať a zjesť chlebíčky, bol som  zvedavý, ako chcú Belgičania jednou konferenciou vyriešiť nielen problém rómskych detí v našich osadách, ale dokonca všetkých chudobných detí v Európe.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite