Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvá tlačovka Ondreja Šotha v SND

.eva Čobejová .názory

V povolebnom chaose si novinárov prvýkrát pozvalo nové vedenie SND. Aula SND bola plná ľudí i emócií. Nový generálny riaditeľ Ondrej Šoth začal tlačovku sebavedomou vetou: vyhlásil, že on zatiaľ neurobil žiadnu chybu.

Eva Čobejová

Ondrej Šoth sľúbil, že vysvetlí, prečo tak náhle odvolal doterajších riaditeľov súborov, že poskytne dôkazy o ich nekalej činnosti. Novinári dostali jeden hárok A4, na ktorom sa nachádzalo zopár údajov. Napríklad, že si bývalý šéf Opery SND Pavol Smolík dal svojou podriadenou zvýšiť plat a zároveň predĺžiť svoje funkčné obdobie. Pavol Smolík na tlačovke nebol, takže jeho stanovisko neodznelo. Ale taký postup by Pavla Smolíka nemal prekvapiť, napokon pred zhruba trištvrte rokom urobil to isté, keď si pozval novinárov a rozdal im papiere s obvineniami voči Silvii Hroncovej. Veľmi to pripomínalo tú istú situáciu z konca leta 2009.
Šoth kritizoval aj to, že bol vážne porušený Zákonník práce, že návštevnosť baletných predstavení bola umelo zvyšovaná rozdávaním voľných vstupeniek (malo ich byť od sezóny 2007/2008 rozdaných 14 041). Riaditeľ Baletu SND Máro Radačovský navyše predložil na referát štátnej pokladnice platobný poukaz do USA na sumu 2000 eur bez toho, aby tento poukaz parafoval generálny riaditeľ a šéfka ekonomiky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite