Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vládu zostaví pravica. Čo potom?

.jozef Majchrák .názory

Predpovedať vývoj na Slovensku po voľbách je dosť ťažké. Napríklad už len preto, že krajina bez HZDS v parlamente a s Mostom v ňom, je – obrazne povedané – úplne inou krajinou ako tá s HZDS v parlamente a s Mostom mimo neho.

Jozef Majchrák

Ako to nakoniec dopadne, nedokáže dnes odhadnúť ani ten najgeniálnejší analytik, pretože rozhodnúť môže pár hlasov.
Predstavme si však, že sa to skončí dobre a pravicové strany budú po voľbách schopné zostaviť novú vládu. Táto alternatíva je celkom dobre možná, mnohí v ňu veria a viacerí sa snažia robiť všetko pre to, aby sa stala realitou. Ale netreba si nahovárať, že potom, ako sa takáto vláda chopí moci, zavládne pod Tatrami  pokoj a raj na zemi. Jej vládnutie by rozhodne nebolo žiadnou idylkou. Stačí sa napríklad pozrieť na jeden politicky výbušný problém, pred ktorým by táto zostava mohla stáť už v prvých dňoch po voľbách.

Keď vychádzame z toho, že pravicová koalícia sa nebude dať zostaviť bez SMK, tak sa okamžite po voľbách vynorí otázka maďarského zákona o dvojakom občianstve a slovenskej reakcie naň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite