Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa vyberal riaditeľ SND

.eva Čobejová .názory

Posledný marcový piatok sa na ministerstve kultúry zišla výberová komisia - a napokon po niekoľkohodinovom boji v podvečer zvolila nového generálneho riaditeľa SND. Stal sa ním šéf košického baletu Ondrej Šoth.

Eva Čobejová

Voľba bola náročná, prvý pokus v decembri nevyšiel, nebolo veľmi koho vybrať, najlepší uchádzači boli z Čiech, ale predstava, že by SND viedol Čech, bola predsa len na miestne pomery dosť bizarná.
Hoci po prvom kole zaznievali z kuloárov hlasy, že minister hovorí s niektorými uchádzačmi priamo, napokon sa riadne zišla výberová komisia a boli v nej mená, ktoré sú v divadelných kruhoch dôveryhodné (Jamrich, Unger, Timková, Himič, Harapes...).
Prihlásilo sa deväť uchádzačov, medzi nimi žiarilo najmä rumunské ťažko čitateľné meno šéfa Národného divadla operety z Bukurešti. Hoci sa zdalo, že v prípade rumunského uchádzača pôjde viac-menej iba o spestrenie programu, hosť z Bucurešti zaujal sebavedomím, ale aj skúsenosťami krízového manažéra. Lenže predstaviť si na čele SND človeka,  ktorý nevie jediné slovenské slovo, je asi predsa len dosť ťažké.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite