Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto proti bordelu

.eva Čobejová .názory

Začiatkom februára som si v sobotňajšej prílohe SME prečítala stĺpček Mira Čárskeho, ktorý kritizoval aktivitstov bojujúcich proti erotickému salónu v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke. Ten stĺpček sa mi nezdal celkom najvydarenejší, ale pomyslela som si iba to, čo platí o každom autorovi: nie každý deň je nedeľa.

Eva Čobejová

Lenže potom mi ten stĺpček vŕtal chvíľu v hlave. Miro Čársky totiž okrem iného o aktivistoch proti erotickému salónu píše: "Úplne to mám pred očami. Spravodlivo napálená, v tvári celá červená kresťanská mamička so siedmimi deťmi (teraz si vskutku bohapusto vymýšľam) vedie celý tento dav a pritom kričí heslá o skazenosti a jedinej správnej morálke. Ako ona, ktorá žije poctivo a čestne (a plodne) celý život, k tomu príde, že niekto tak nežije?" A ďalej ešte Čársky píše: "Zase nám tu niekto strká pred oči, že jedine on je ten spravodlivý a správny. A ja sa pýtam: ´Kto si, že sa opovažuješ súdiť druhých? Najskôr vyber brvno zo svojho oka, pokrytec!´ Najviac ma na tom štve, že tieto kresťanské mamičky nemajú ani potuchy o tom, aké vlastne tie ich morálne skazené protivníčky sú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite