Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Udržateľná ryba

.juraj Kušnierik .názory

Viete aká je to "udržateľná ryba"? Ani ja som to nevedel, ale už viem.

Juraj Kušnierik

Po hudbou preplnenej noci na festivale All Tommorrow's Parties v anglickom mestečku Minehead a výdatných "Tradiotional English" raňajkách driemem v posteli môjho obľúbeného guest house. Je sobota doobeda, vonku je tak ako v Anglicku začiatkom decembra má byť - teda chladno, vlhko a veterno - a ja v polospánku sledujem vzrušujúcu televíznu šou Saturday Kitchen. Dvaja známi šéfkuchári pripravujú v živom vysielaní fajnové jedlá, popri tom debatujú o kadečom možnom, do toho idú krátke "dokrútky" o anglickom vidieku, juhoafrickom víne, o rugby, či o chove koní.


Jeden z kuchárov pripravuje akúsi rybu. Keď z nej krája filety, povie, že je to "udržateľná ryba" ("sustainable fish"). Keď tento zvláštny (a vzhľadom na to, že nebohú rybu práve krája na kúsky aj trochu nevhodný) výraz viackrát zopakuje, moderátor sa ho spýta, čo tým myslí. Kuchár, ktorý podľa moderátorových slov priletel z Austrálie len kvôli programu Saturday Kitchen odpovie priamo a bez okúňania: "Udržateľná ryba, je ryba s nízkou uhlíkovou stopou.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite