Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Už aby to bolo

.marína Gálisová .názory

Občas sa vo mne moje libertariánske ja svári s mojím konzervatívnym ja. Väčšinou si však nažívajú v zhode a teraz, keď sa na nás zo všetkých strán valí vuckárska kampaň, sa sestersky objímajú.

Marína Gálisová

Konzervatívne ja sa nevie dočkať, kedy už voľby budú a všetko to „pozdvižení“, ktoré ľud väčšinou aj tak navedie k nejakému adrenalínovému rozhodnutiu na poslednú chvíľu, odznie. Konzervatívne ja vie, že niet nad pokojnú každodennosť, nepochybne stokrát lepšiu než vizionársko-utopicko-revolučné zášklby, ktoré sa s voľbami nevyhnutne spájajú a krajinu nezriedka dovedú až do... Po príklad netreba ísť ďaleko. Takí Američania sa s vervou budovateľov krajších zajtraškov zbláznili do Obamu a teraz sú skoro tam.

Libertariánske ja sa tiež nevie dočkať, kedy to budeme mať za sebou. Najmä preto, lebo má také malé očakávania voči vrchnosti, že je najšťastnejšie, keď ju nevidí.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite