Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ďakovný list prezidentovi, starostovi a policajtom

.juraj Kušnierik .názory

Milý pán Gašparovič, vážený pán Petrek, veľavážení policajti, Dovoľte, aby som vám poďakoval za skvelú akciu, ktorou ste nám pripomenuli 20 rokov od akcie na námestí Tienan Men a 20 rokov od posledných protikomunistických demonštrácií.

Juraj Kušnierik

Zorganizovali ste to takmer dokonale. A dosť ste nás tým prekvapili.
Spolu s kolegom Braňom Závodským (ktorý kým ja píšem strihá video z vašej akcie), sme svojou účasťou na privítaní čínskeho prezidenta v Bratislave chceli vyjadriť podporu ľuďom, ktorí na rozdiel od nás trpia v čínskych väzniciach a žijú v neslobodnej krajine. Išli sme tam preto, lebo Čínu a Číňanov máme veľmi radi.
Starosta bratislavského Starého mesta však všetko vopred pripravil. Naše Hodžovo námestie odovzdal do rúk Číňanom. Dokonca - zrejme aby ušetril peniaze z mestského a štátneho rozpočtu - čínskych organizátorov (alebo policajtov?) - poveril aj "udržiavaním poriadku". Tí nám najprv na našom námestí bránili v pohybe, potom našim kamarátom strhávali transparenty, ktorými dávali najavo, že dianie v Číne im nie je ľahostajné a nakoniec ich priamo fyzicky napádali. Vy ste sa na to dívali.
My sme si stále mysleli, že ide o vážnu akciu a nie o spomienkový happening a tak sme sa dovolávali zásahu našich urastených mužov zákona.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite