Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hokej a naša svojstojná hanba v Prahe

.marína Gálisová .názory

Včerajšie správy z Česka boli zlé, ale aj nie zlé. Hokej pri pohľade na skóre vyzerá, že dopadol zle, ale o tom, že do budúcna je na stúpajúcej trajektórii, nemožno pochybovať. A potom je tu ešte jedna trajektória. Trajektória hádzaných vajec.

Marína Gálisová

nie, hokej nám hanbu neurobil, len nám urobil smútok. Ale tiež radosť, pretože vidieť, ako sa slovenský hokej zlepšuje, a vlastne vidieť aj to, čo pre ďalšie zlepšenie ešte potrebuje. Tak sa stavia budúcnosť. Navyše, radosť a smútok z hokeja, to nie je málo a nie je to zbytočné. Je to skôr očistné.

To platí dokonca aj uprostred diania vo svete, ktoré je omnoho ťaživejšie ako všetky hokejové prehry. Lebo emócie vyvolané športom sú v istom zmysle čírejšie a zdravšie než tie, ktoré vám spôsobí geopolitická realita. Emócie vyvolané športom dokážu dokonca s tou hroznou geopolitickou realitou pomáhať – pýtajte sa psychológov, akými mechanizmami to robia, to neviem. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite