Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Radosť v čase obáv?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Slovensko je v zlom stave. Jeho polovica sa obáva nového únosu štátu, tá druhá podlieha rečiam o protislovenskej opozícii a médiách platených zo zahraničia. A do toho prišla streľba na predsedu vlády. Kde je tu priestor pre radosť?

Štefan Hríb

na piatich cestách do hokejovej Ostravy a späť sa mi ten pocit opakovane vracal. Dá sa teraz, v rozdelenej spoločnosti, na ktorú ešte doľahol atentát, chodiť po radosť na hokej? Dá sa v hľadisku oslavovať pekná hra a dá sa smútiť po prehrách, keď tu ide o hlboké vzájomné odcudzenie veľkých častí jednej spoločnosti a opakovane už aj o život?

Sedem skupinových zápasov Slovenska som si užil. Po krásnej hre s USA som Martinovi Mojžišovi napísal, že som sýty dobrého hokeja, čo sa mi stáva len zopárkrát v roku, väčšinou pri play-off NHL a niekedy aj českej ligy. Tento text píšem deň pred pražským štvrťfinále s Kanadou, po ktorom navštívim aj zápas Česka s USA, a na oba sa teším takmer rovnako. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite