Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jej blahorodie, cárovná kultúry Šimkovičová

.marian Jaslovský .názory

Tak jej blahorodie Šimkovičová si ide predvolať herca Ľuboša Kostelného a riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) Mateja Drličku. Vraj sa počas divadelného predstavenia stala obeťou šikany.

Marian Jaslovský

vraj na ňu o nej škaredo hovoril priamo na predstavení a to si predsa k jej blahorodiu nemôže dovoliť nikto! Jej blahorodie je cárovná kultúry a so všetkými duševnými nevoľníkmi, či ako to nazvali umelcov, oni zatočia! Oni si s tými liberálmi, boha, poradia! 

Ako toť nedávno. Na Bienále v Benátkach. Slovenská národná galéria tam robila protištátne aktivity a ešte k tomu tam bola ministerka kultúry dočasnej vlády Silvia Hroncová! Škandál! Jej blahorodie si teda predvolalo riaditeľku SNG Alexandru Kusú. Lebo ona, ministerka kultúry veru vie, čo je kultúra a umenie! To je to, čomu ona, ministerka, rozumie, a bude tú pliagu nekultúrnu neslovenskú prísne trestať! 

A tak budú aj rozdeľovať peniaze, čo doteraz dávali v FPU: Ona a Machala vedia, čo je umenie tak isto, ako vedia, ako sa robí novinárčina a aký tvar má Zem. 

šikana? 

Jazyk, ktorý tu doteraz odznel, je inšpirovaný románom Petra Pišťanka Rivers of Babylon. Ten pojednáva o kuričovi Ráczovi, ktorý si podmanil pol mesta absolútne bezohľadným mafiánskym spôsobom. Rozumu veľmi nepobral, ale agresívny bol aj za desiatich. A dosiahol svoje. Akurát Rácz mal inštinkt predátora, čo sa o pani ministerke kultúry veľmi povedať nedá, ale nerád by som sa zaplietol do nejakých zvieracích analógií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite