Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Lžiprezidenti doma aj v zahraničí

.marína Gálisová .názory .názory

Slovensko si účasťou na Putinovej inaugurácii urobilo hanbu. V trápnostiach pokračujeme aj v Azerbajdžane. A aká je legitimita Petra Pellegriniho?

Marína Gálisová

lžiprezident Putin 

Piaty raz bude Vladimir Putin prezidentom a vždy sa ním stal lžou. Pri prvej kandidatúre mu pomohli výbuchy v činžiakoch, ktoré úrady promptne pripísali čečenským teroristom, no podozrenia, že ich zorganizovali tajné služby na Putinov príkaz, trvajú. Dnes už také triky Putin nepotrebuje: zmenil ústavu, aby vládol doživotne, zničil opozíciu a zaviedol paródiu na voľby. 

Svet mal viac možností, ako sa k obradnému pomazaniu lžiprezidenta postaviť a slušné krajiny na „inauguráciu“ Putina svojich zástupcov väčšinou neposlali. Za Slovensko tam robil štafáž chargé d´affaires. Hanba je slabý výraz. Iste, zástupcu tam malo aj Francúzsko – a obhajovať sa tým môžeme začať presne vtedy, keď Robert Fico spustí smerom ku Kremľu jastrabie pokriky, aké v poslednom čase chrlí Emmanuel Macron.

lžiprezident Alijev a Robert Fico

Robert Fico sa vybral navštíviť Azerbajdžan a bola to návšteva ako z veľkej knihy putinovských lží.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite