Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fedor Flašík, Michal Kováč, Michael Johnson a iné príbehy (ne)polepšených lotrov

.marína Gálisová .názory

Zomrel Fedor Flašík. Niekto sa drží zásady, o mŕtvych len dobre, iný zase zásady, o mŕtvych len pravdu. Kloním sa k tej druhej zásade.

Marína Gálisová

predpokladám, že tá prvá má korene v poverčivých časoch, keď prevládali obavy, že nebožtík by za pravdivé reči o svojom živote prišiel tých, ktorí ich viedli, strašiť. Ja poverčivá nie som a myslím, že v posmrtnom živote má človek iné starosti, ako si viesť záznamy, koho treba prísť vydesiť za pravdu. A najmä, ja verím, že po konci fyzickej existencie sa človek stretne s pravdou. Aj o sebe. Takže nič, čo vyjde z úst pozostalých pozemšťanov, mu nijako nepriťaží ani neuľahčí tú realitu, o ktorej už vie.

Na druhej strane, je vhodné zachovávať určitý takt a pietu, a preto napíšem len toľko, že Fedor Flašík urobil v tom kúsku fyzickej reality, ktorým je Slovensko, obrovské množstvo zlých vecí. Bol otcom mnohých nechutných ťahov ešte za čias mečiarizmu – spomeňme si na hodiny, ktoré dal inštalovať pred prezidentský palác, aby tak viditeľne odpočítaval čas vo funkcii Michalovi Kováčovi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite