Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: List rodičom

.štefan Hríb .názory .editoriál

Do redakcie nám prišiel list, v ktorom deti oslovujú svojich rodičov. V čase hrubosti a rozdelenia ukazuje tento list jednu z ciest, ako sa vrátiť k normálnosti. Preto ho uverejňujeme práve na tomto mieste.

Štefan Hríb

drahé mamy, drahí otcovia, veľmi sme sa od seba vzdialili. Keď sme pred pár rokmi zostali zatvorení v karanténe, báli sme sa o Vás. Zároveň sme boli na Vás hrdí, keď si všade vo svete všimli, ako naše mamy dokážu ušiť rúška, ktoré nám štát nezabezpečil, a ako naši otcovia dokázali byť vzorom zodpovednosti.

Lenže potom nás začalo rozdeľovať viac než iba vzdialenosť. Obdobie neistoty začali využívať ľudia, lační po moci. Prehlbovali naše odlišné názory a poštvávali nás proti sebe. Pre nich vždy platilo, že čím viac sme boli rozdelení, tým ľahšie nás vedeli ovládať. Narušili našu dôveru k zdravotníkom, k polícii, súdom, učiteľom, diplomatom či médiám. Klamali nás, že Rusko nikdy na Ukrajinu nezaútočí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite