Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odomykáme: Prečo je nevyhnutné ísť voliť Ivana Korčoka

.juraj Petrovič .názory

Tento text vychádza bezplatne v rámci akcie Presvedč jedného nevoliča.

Juraj Petrovič

je pár hodín do začiatku moratória, a tak len krátke zhrnutie. 

Robert Fico podľa vlastných slov „urobil“ Petra Pellegriniho. Peter Pellegrini je skutočne výtvorom Roberta Fica, jeho podržtaškom a verným služobníkom. A to počas celej svojej politickej kariéry.

Robert Fico pracuje len na tom, aby sebe a svojim spolupáchateľom zabezpečil už navždy beztrestnosť. Novela trestných kódexov a zničenie špeciálnej prokuratúry majú tento jeden jediný cieľ. Peter Pellegrini neurobil nič pre to, aby neboli obete trestných činov na Slovensku obraté o elementárnu satisfakciu - potrestanie vinníkov trestných činov. Neurobil a ani neurobí nič pre to, aby odsúdení nominanti Smeru svoje už udelené tresty aj absolvovali. Skôr je pravdepodobné, že ako prezident začne rozdávať milosti. 

Robert Fico sa rozhodol, že po vzore Viktora Orbána spraví zo Slovenska autokratický a mafiánsky štát. Štát, kde sa bežný občan nedovolá spravodlivosti proti vládnej moci a jej klientom. Štát, ktorého jediným účelom bude udržať Roberta Fica a jeho spolupáchateľov už navždy pri moci. Peter Pellegrini sa tomuto odhodlaniu Roberta Fica zničiť demokraciu na Slovensku nechce a nemôže postaviť. Je Ficovým verným služobníkom. Aj jemu táto zmena prinesie trvalý podiel na moci.

Robert Fico sa rozhodol, že je pre neho lepšie, ak sa bude usilovať o priazeň vojnového zločinca Putina. Jeho vyjadrenia o tom, ako chce Západ, aby sa na východe navzájom vyvražďovali Slovania je toho jasným dôkazom. Sú to totiž slová a vety, ktoré používa vojnový zločinec a masový vrah Putin. Peter Pellegrini sa tomuto odhodlaniu Roberta Fica spraviť zo Slovenska opäť ruskú guberniu, uvrhnutú do neslobody, nechce a nemôže postaviť. Naopak, opakuje klamstvá o mieri, ktorý by znamenal smrť Ukrajiny.

„Ivan Korčok dokáže zásadným spôsobom pôsobiť na to, ktorým smerom sa Slovensko bude uberať.“

Ak v prezidentských voľbách vyhrá Peter Pellegrini, Robert Fico bude mať otvorené dvere k ovládnutiu a znetvoreniu Slovenska definitívne na svoj obraz. Mafiánsky štát, kašľajúci na bežných občanov, líškajúci sa diktátorom a postupne zničený ekonomicky, sociálne a ľudsky. 

Ivan Korčok nie je spasiteľ. Nedokáže všetkému vyššie spomínanému vždy zabrániť. Dokáže ale zásadným spôsobom pôsobiť na to, ktorým smerom sa Slovensko bude uberať, kto dostane alebo nedostane milosť, kto bude šéfovať rôznym dôležitým štátnym úradom, ale aj na to, kto sa stane alebo nestane sudcom ústavného, ale aj ostatných súdov. A to je veľmi dôležitý rozdiel. Rozdiel, ktorý môže zachrániť Slovensko pred pádom do priepasti, nad ktorou sa potáca. 

Tak preto.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite