Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Putinove prázdne vyhrážky

.marína Gálisová .názory .názor

Ruskí legionári bojujú proti Putinovi a Slovensko si požičiava drahšie ako juh Eurozóny. Aj to prinieslo posledných sedem dní.

Marína Gálisová

za slobodu Ruska

Rusi, ktorí po boku Ukrajincov bojujú proti Putinovi a nazývajú sa Légia za slobodu Ruska, dobyli znovu kúsok ruského územia, dedinu Tetkino v Belgorodskej oblasti. Diskusie o tom nemajú konca. Je to zle, dobre, je to pred prezidentskými „voľbami“ – teda opätovným opečiatkovaním Putina za prezidenta – zneužiteľné ruskou propagandou? Ruská propaganda zneužije čokoľvek, takže riešiť, či môže zneužiť aj toto, je smiešne. Ruské „voľby“ sú vopred jasné a väčšina Rusov Putina podporí, aj keby legionári pršali z oblohy. Ale niečo na tej akcii je dôležité: spolu s dronovými útokmi, ktoré vedie regulárna ukrajinská armáda proti ruským rafinériám, ukazuje, že Putinove vyhrážky, čo všetko urobí, ak vojna zasiahne ruské územie, sú prázdne. Nezaškodí si to opakovane pripomínať.

verejný statok Západu

Tento týždeň ma potešilo jedno výstižné vyjadrenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite