Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto ubráni verejnoprávne médiá? Odpoveď je, že nikto

.eugen Korda .názory

Každý názor je z podstaty veci osobný a tak to bude aj teraz, len možno tento bude ešte osobnejší. Ide o verejnoprávnu inštitúciu RTVS.

Eugen Korda

v čase, keď tu bačovali komunisti, som v televízii dlhé roky pracoval ako osvetľovač. Krátko pred tým, ako sa museli vzdať svojej moci, sa mi podarilo získať miesto redaktora vo vtedajšej Redakcii vzdelávacích programov. Vďaka jej šéfredaktorovi Jánovi Slovákovi to bola, na tú dobu, liberálna redakcia. Z času na čas sa nám podarilo vyrobiť a dokonca i odvysielať relácie, ktoré dokázali súdruhov poriadne rozčúliť. 

Po páde komunizmu netrvalo dlho a súdruhovia sa otriasli, a začali televíziu čistiť znútra. Stali sa z nich národovci a zástancovia samostatného Slovenska. My, ktorí sme sme si želali zachovanie Československa, sme sa stali nepohodlnými. Jednoducho nás vyhodili na dlažbu. Televíziu (o rozhlase písať nebudem, nepracoval som v ňom) ovládli Mečiarovi ľudia a ona sa naplno oddala jeho službám. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite