Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Kto nás znevažuje a kto zachraňuje dobré meno Slovenska?

.martin Horička .názory

Parlament má prázdniny, Pellegrini sa totiž potrebuje sústrediť na prezidentskú kampaň. Roztržku medzi Českom a Slovenskom musel urovnávať Michal Šimečka. Podľa Andreja Danka sa český premiér spriahol s našimi liberálmi, aby znevážili slovenskú vládu.

Martin Horička

poslanci majú šesťtýždňové voľno. Najbližšia schôdza parlamentu sa bude konať až 16. apríla. Koalícia chce uvoľniť ruky Petrovi Pellegrinimu, aby sa mohol naplno venovať predvolebnej kampani. 

To, či si koaliční poslanci po niekoľkých mesiacoch vytrvalých útokov na základy právneho štátu voľno zaslúžia, alebo nezaslúžia, je určite legitímna otázka. Rovnako aj tá, či je šesť týždňov na oddych dostatok času. Cynik by k tomu mohol prihodiť tiež poznámku, že čím dlhšie, tým lepšie, lebo mimo poslaneckých lavíc napáchajú aspoň menšiu škodu. 

Napriek tomu, že tento týždeň sa v parlamente nič mimoriadne nedialo, v krajine sa toho udialo viac než dosť. Po rozhodnutí Ústavného súdu o pozastavení účinnosti časti novely trestných kódexov bolo len otázkou času, kým na nezávislosť ústavných sudcov spustia paľbu Fico a jeho druhovia. Tí síce tvrdia, že rozhodnutie súdu rešpektujú, dušujú sa však, že čoskoro pripravia inú verziu novely, ktorá ho obíde. „Uvidíme, čo potom pán Fiačan urobí,“ hovorí vicepremiér Tomáš Taraba (SNS). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite