Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Nie je prezidentský kandidát ako prezidentský kandidát

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Slovenský kandidát sa hrá na schovávačku, americký je obvinený z viacerých trestných činov a ruský uz nikdy nebude.

Martin Mojžiš

prezidentský kandidát Vladimir Putin

Alexeja Navaľného zabili, takže už nikdy nebude Putinovým protikandidátom v ruských prezidentských voľbách. Teda, v ruských ako ruských. „Hranice Ruska nikde nekončia,“ povedal pred pár dňami na Svetovom festivale mládeže v Soči bývalý ruský bábkový prezident Dmitrij Medvedev. V Rusku teda ide o voľbu akéhosi všeobecného svetového, ba až vesmírneho prezidenta. 

Präsident an sich, ako by povedali bratia Nemci. Alebo súdruh generálny, ako by sme povedali my. Budeme si ho voliť v polovici marca. A ani sa nebudeme musieť unúvať, Rusi nám ho zvolia aj za nás. Nie nadarmo sa tomu hovorí zastupiteľská demokracia. Inak, je až fascinujúce, akú príťažlivosť v sebe má to slovo – demokracia. Ešte aj Putin k nej cíti akúsi iracionálnu afinitu. Aj keď jeho hovorca Peskov verejne označil voľby za zbytočné, pretože je úplne jasné, kto ich vyhrá. Veru, až taká úprimná je široká ruská duša. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite