Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzva desaťročia: Udržať Slovensko slobodné!

.štefan Hríb .názory .editoriál

Situácia, v ktorej sa vlastným rozhodnutím ocitlo Slovensko, je najvážnejšia od roku 1989. Možnosť, že vypadneme zo slobodného sveta, je reálna. Preto je nevyhnutné spojiť sily a zabojovať o lepšiu budúcnosť.

Štefan Hríb

my v .týždni si myslíme, že udržanie nezávislých médií je jednou z podmienok takého Slovenska, ktoré ostane súčasťou slobodného sveta. Samotné nezávislé médiá také Slovensko nezabezpečia, ale bez nich nebude možné. 

Hovoríme to v situácii, keď je zrejmé, že čoskoro príde k ovládnutiu verejnoprávnej RTVS, a keď súkromná Markíza viditeľne ustupuje tlaku vlády. Navyše, aj veľká časť internetu je už obsadená mentálnym svetom, ktorý chce Slovensko mimo EÚ a NATO. 

Toto je čas zlomu – a záleží na každom hlase, aktivite a rozhodnutí, kam sa Slovensko posunie. Sme presvedčení, že práve podpora nezávislých médií, ktoré vidia Slovensko v EÚ a NATO, je dnes jedným z najdôležitejších rozhodnutí o slobodnej budúcnosti. Preto sa na vás obraciame s nasledovnou prosbou:

  1. Ak čo len trochu môžete, zvážte podporu slobodných médií cestou predplatného. Ak si predplatíte .týždeň, pomôžete nám zachovať a zlepšovať nielen našu tlačenú verziu, ale aj bezplatné sledovanie .pod lampou pre všetkých.
  2. Je čas daňových priznaní a s ním aj možnosť venovať 2 percentá vašich daní nášmu fondu .týždeň – fond pre kvalitnú žurnalistiku. Ak to do konca marca urobíte, prispejete svojou čiastkou k tomu, aby Slovensko nebolo znovu unesené.

Aktuálna moc robí kroky, ktoré nás vysúvajú z EÚ a NATO. Táto katastrofa však nie je neodvratná. To, či spoločne udržíme Slovensko slobodné, máme stále vo vlastných rukách.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite