Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čechom pretiekol pohár trpezlivosti a povedali nám, že tej hanby a zrady už stačilo

.eugen Korda .názory

Česko sa od nás vzďaľuje míľovými krokmi. Medzivládne konzultácie, spoločné zasadania vlád skončili. Pohár pretiekol, Čechom došla trpezlivosť.

Eugen Korda

čo nevidieť sa k nám začnú podobne správať aj iné vlády, aj keď to možno nebude až také viditeľné. Robert Fico pre záchranu svoju a svojich kumpánov obetoval to najcennejšie, čo nám po nezmyselnom rozdelení Československa zostalo, teda priateľské vzťahy a dôveru. To všetko je fuč, vyletelo to komínom. 

Česko nás predbieha už dávno. Vidieť to všade, nielen na výplatných páskach. Ich zďaleka nie dokonalé zdravotníctvo nastavuje tomu nášmu zrkadlo, v ktorom vidieť priepastný rozdiel medzi tým, akú starostlivosť dostane český a akú slovenský pacient.  Na vysokých školách v Brne a Prahe študujú tisíce našich mladých ľudí, ktorí stratili dôveru v kvalitu našich škôl - a mnohí z nich zostávajú trvalo žiť v zahraničí. A po tom, čo sa teraz deje doma, ich bude pribúdať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite