Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Toto je už vojna proti Ústavnému súdu

.štefan Hríb .názory

Utorkové vystúpenie Smeru a obvinených advokátov Paru a Lindnera k rozhodnutiu Ústavného súdu je otvorením takej vojny koalície s touto inštitúciou, aká tu bola naposledy za vlády pána Mečiara.

Štefan Hríb

podľa Smeru by mal predseda Ústavného súdu kvôli zverejneniu rozhodnutia v médiách odstúpiť, a ak tak neurobí, mala by ho odvolať budúca hlava štátu. Toto je učebnicový príklad zasahovania do nezávislosti súdnej moci s účelovým argumentom o takzvaných nepriateľských médiách (a je to aj ďalší silný dôvod pre voľbu pána Korčoka).

Smer tiež ostro kritizoval, že Ústavný súd rozhodol ešte skôr, než bol predmetný zákon uverejnený v Zbierke zákonov. Podľa exsudcu Lindnera na to nebol žiaden dôvod, keďže nikto z vládnej moci neavizoval, že by chceli lehotami vyautovať Ústavný súd tak, aby zákon aspoň na deň nadobudol účinnosť (čím by mnohé kauzy definitívne skončili premlčaním). Pravda je však taká, že presne toto a doslovne avizovali viacerí predstavitelia koalície a presne toto Ústavný súd včas pochopil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite