Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Keď sa Danko s Matovičom háda, kto je tu mešuge

.martin Horička .názory

Až čas ukáže, či bude deštrukcia špeciálnej prokuratúry stačiť, aby Fico zabezpečil beztrestnosť svojim ľuďom. Medzitým sa všetci budeme radovať z malých víťazstiev.

Martin Horička

blížiace sa prezidentské voľby je cítiť aj v parlamente. Aby podporili svojho kandidáta, koaliční poslanci v skrátenom legislatívnom konaní odhlasovali návrat k pôvodným premlčacím lehotám pri násilných trestných činoch. Smer navyše odštartoval svoje MDŽ turné, znižovanie premlčacej doby pri znásilnení by sa totiž vysvetľovalo zložito aj jeho verným fanúšičkám.

Zástupcovia koaličných strán sa napriek tomu za svoje „necitlivé“ vyjadrenia na adresu znásilnených žien neospravedlnili. „Som sklamaná z mladých poslancov Smeru, ktorí namiesto toho, aby si priznali chybu a povedali, že to pokašľali a ospravedlnili sa, tak obhajovali neobhájiteľné,“ povedala poslankyňa Martina Holečková (KDH).

Novelu opäť pretlačili bez akejkoľvek diskusie, expresne, prakticky behom niekoľkých hodín. „Nerozumiem, prečo ste takto uťali debatu,“ čudovala sa poslankyňa Mária Kolíková (SaS), pretože aj opozičné strany s obsahom novely súhlasili.

Vysvetlenie je zjavné, koalícia to chcela mať rýchlo z krku a sústrediť sa na iné, podstatnejšie agendy, ako je napríklad ovládnutie krajiny alebo deštrukcia právneho štátu. Aj v tejto oblasti však počas uplynulého týždňa narazila.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite