Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kritické myslenie

.martin Mojžiš .názory

Nedávno som bol v krčmovej diskusii totálne porazený proruskými kamarátmi z časov našej spoločnej športovej mladosti. Jeden úder a bol som hotový. Žiadne wazari, čistý ippon.

Martin Mojžiš

stretli sme sa zhruba po štyridsiatich rokoch, bavili sme sa o všeličom, na politiku došlo až na konci, keď už nás zostalo len niekoľko. Čo sa týka vojny na Ukrajine, proukrajinskí sme boli traja, proruských bolo viac. Ale držali sme sa.

Niektoré pokusy sme odrazili pomerne úspešne. Napríklad na konštatovanie, že „každý tu hovorí len o vojne a nikto o mieri“, som sa spýtal, či vážne ešte nepočuli Fica alebo Pellegriniho hovoriť o mieri. A oni na to, že ale veď tých ja neuznávam. Na otázku, ako súvisí to, koho ja uznávam, s tým, čo oni počujú, už neodpovedali. Ale skúsili niečo iné. A potom zas niečo iné, hodne toho bolo. Všetko pomerne solídne kalibre, typu genocídy páchanej na Rusoch Ukrajincami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite