Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiérov list prezidentku uráža, nastavuje jej pascu a ani sa tým netají

.marína Gálisová .názory

Robert Fico poslal po podpise Trestného zákona list prezidentke s naoko zdvorilými vetami. List, ktorý je číra pasca, nastavená hlave štátu. A Robert Fico to v ňom úplne otvorene s aroganciou sebe vlastnou priznáva.

Marína Gálisová

robert Fico ponúka prezidentke niečo, čo má vyzerať ako olivová ratolesť mieru – vraj plne rešpektuje, píše tam, jej právo vrátiť novelu Trestného zákona do Národnej rady Slovenskej republiky. A zároveň si „dovoľuje“ navrhnúť jej aj to, čo by mala v tejto novele, ak ju vráti, zmeniť.

Ten list je pascou. Viacnásobnou. Pretože ak by prezidentka poslala novelu späť do Národnej rady, v lehote, ktorú má na to vyhradenú, všetko ostatné by už zostalo v rukách Národnej rady. V prvom rade by v rukách parlamentu, ovládaného Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim, zostalo prelomenie veta prezidentky – a to by určite Národná rada prelomila, zákon by schválila, a dala by si záležať, aby to urobila tak, nech začne platiť v dobe, ktorá je v ňom písaná, teda 15. marca.

Parlament by novelu schválil, veto by prelomil, o tom nie je žiadna pochybnosť. Schválil by ju tak, aby začala 15. marca platiť. Tým by si koalícia vyriešila trestné činy svojich ľudí, ktorí by mali odrazu pokoj.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite