Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Ficove amnestie, filozof Boris Susko a korupčník Immanuel Kant

.martin Horička .názory

Novela Trestného zákona bola napriek odporu schválená – aj so zmenami na poslednú chvíľu. Poslanci koalície nehanebne bránili znižovanie premlčacej doby pri znásilnení, minister spravodlivosti filozofoval a Fico útočil na Ódora. Boj o právny štát prešiel do horúcej fázy.

Martin Horička

trvalo to síce dva mesiace, ale koalícia si nakoniec presadila svoje. Od schválenia novely Trestného zákona Fica a spol. neodradil tlak odborníkov, verejnosti ani Európskej komisie.

Je až fascinujúce, ako nekompromisne sa dokážu biť za slobodu „svojich“ ľudí, a že sú kvôli ich beztrestnosti ochotní ísť pokojne aj do konfliktov a reputačného rizika. Predseda Smeru sa o svojich jednoducho postará; schválením širokej amnestie navyše signalizuje ďalším potenciálnym „spolupracovníkom“, že aj v prípade ich dolapenia tu bude pre nich. Nemusíte sa ničoho báť, pokojne tu obálku posuňte!

Národná rada uplynulé týždne okrem novely Trestného zákona prakticky neriešila nič iné. Pre koaličné strany bola (a je) úplnou prioritou. Opozícia sa jej schválenie pokúsila zastaviť – alebo aspoň spomaliť – svojimi obštrukciami. Popritom mobilizovala aj odporcov vlády. Ulice miest sa zaplnili demonštrantmi, koalícia ani jej poslanci si z toho však nič nerobia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite